Home

Irrawaddidolfijn

Irrawaddidolfijn

© Wereld Natuur Fonds

Hoewel hij tot de zeedolfijnen behoort, is de Irrawaddidolfijn vaak in rivieren te vinden zoals de Irrawadi en de Mekong. Maar de meesten blijven in de kustzeeën en estuaria en zwemmen af en toe een rivier op om voedsel te zoeken. Deze vaak licht gekleurde dolfijn heeft een platte snuit en een bol voorhoofd.

Andere namenIrrawaddydolfijn
Wetensch. naamOrcaella brevirostris
Engelse naamIrrawaddy dolphin
Verspreidingondiepe kustwateren en grote rivieren van Zuidoost-Azië en Noord-Australië
Voedselgarnalen, inktvis, vis
Lengte2 - 2,5 m, bij geboorte 90 - 100 cm
Gewicht90 - 150 kg, bij geboorte 12 kg
Statusalgemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF