Home

dwerggriend

dwerggriend

© 1998 Jaap van der Toorn

De dwerggriend is verwant met de witlipdolfijn. Hij staat als tamelijk agressief te boek, in ieder geval wanneer geprobeerd werd ze te vangen en te temmen. Ondanks hun geringe lengte maken ze ook wel eens jacht op andere dolfijnachtigen.

Wetensch. naamFeresa attenuata
Engelse naampygmy killer whale
Verspreidingwereldwijd in diepe tropische en subtropische zeeën
Voedselvis, zoals sardines, inktvis, soms kleine dolfijnachtigen
Lengte2,1 - 2,6 m, bij geboorte 80 cm
Gewicht110 - 170 kg
Statusgeen gegevens beschikbaar

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF