Home

dwergwalvis

dwergwalvis

© 1998 Jaap van der Toorn

Deze kleine aan de noordkaper en zuidkaper verwante walvis heeft een kleine rugvin. Bij de noord- en zuidkaper ontbreekt die helemaal. Er is heel weinig over deze walvis bekend. Het dier wordt zelden in het wild gezien. De meeste gegevens komen van gestrande dieren, uit Zuid-Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland.

Wetensch. naamCaperea marginata
Engelse naampygmy right whale
Verspreidinggematigde zeeën op het zuidelijk halfrond
Voedselplankton
Lengtetot 6,5 m
Gewicht2.800 - 3.500 kg
Statusgeen gegevens beschikbaar

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF