Home

reuzentoekan

reuzentoekan

© Wereld Natuur Fonds

Dit is de grootste toekan met een gekleurde snavel zo groot als een banaan. Net als spechten - waaraan toekans verwant zijn - heeft hij een golvende vlucht. Reuzentoekans eten vooral vruchten, die ze met de punt van hun snavel plukken, vervolgens opgooien en dan achter in hun geopende snavel opvangen.

Andere namentoko; toko toekan
Wetensch. naamRamphastos toco
Engelse naamtoco toucan
VerspreidingZuid-Amerika (Amazone-gebied)
Voedselvruchten, eieren, insecten
Lengte53 - 60 cm
Gewicht550 gram
Statusalgemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF