Home

kerkuil

kerkuil

© Wereld Natuur Fonds

Hoewel de kerkuil in Nederland door de veranderingen in de landbouw zeldzaam geworden is, heeft hij het grootste verspreidingsgebied van alle uilen. Ook in tropische gebieden waaronder het Amazonegebied en droge streken als Centraal Australië komt deze soort voor.

Vooral de witte kleur van zijn gezicht en de onderkant van zijn vleugels is opvallend. Het vrouwtje broedt en houdt de jongen enkele weken warm terwijl het mannetje op jacht gaat en prooi brengt.

Wetensch. naamTyto alba
Engelse naambarn owl
Verspreidingwereldwijd, in Azië alleen zuidelijk
Voedselvooral kleine knaagdieren
Lengte29 - 44 cm
Gewicht300 - 650 gram
Statusalgemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF