Home

papegaaiduiker

papegaaiduiker

© Martin Kramer

Deze alk heeft in de paartijd een prachtig gekleurde snavel en fel oranje poten. De tekening rond zijn ogen laten hem nog meer op een clown lijken. Papegaaiduikers broeden in een zelf gegraven hol waarin slechts één ei gelegd wordt. Beide ouders broeden dat uit en verzorgen het jong. Ze jagen op zee op kleine visjes. Daarbij duiken ze vaak tientallen meters diep.

Wetensch. naamFratercula arctica
Engelse naamAtlantic puffin
VerspreidingNoordelijke kusten Atlantische Oceaan
Voedselvis
Lengte28 - 30 cm
Gewicht400 gram
Statusalgemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF