Home

kluut

kluut

© Martin Kramer

De omhoog gebogen snavel maakt de kluut een goed herkenbare steltloper. Zijn verenkleed is overwegend wit met een kenmerkende zwarte tekening op zijn kop (een 'capuchon'), op de rug en vleugels. Ze zoeken hun voedsel in de bovenste laag van de bodem van ondiep water bij voorkeur in het getijdegebied met een maaiende beweging van hun snavel.

Wetensch. naamRecurvirostra avosetta
Engelse naamavocet
VerspreidingEuropa, Azië, Afrika
Voedselongewervelden
Lengte42 - 45 cm
Gewicht225 - 400 gram
Statusalgemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF