Home

kalkoen

kalkoen

kalkoen, mannetje © Wereld Natuur Fonds

De kalkoen is een grote hoenderachtige waarvan het mannetje een opvallende kale, blauwgekleurde kop heeft met rode lellen. Ook het klokkende geluid dat ze maken is kenmerkend.

In het wild komen de kalkoenen nog voor in het bosrijke oostelijke deel van de Verenigde Staten en Canada (boskalkoen) en in bergachtige streken in het midden en westen van Noord-Amerika (bergkalkoen).

De voorouders van de tamme kalkoen die ook bij ons gehouden wordt is waarschijnlijk al in het begin van de 16e eeuw door de Spaanse conquistadores vanuit Mexico meegenomen naar Europa.

Andere namenwilde kalkoen
Wetensch. naamMeleagris gallopavo
Engelse naamturkey; common turkey
VerspreidingNoord-Amerika
Voedselzaden, kruiden, wortels, insecten
Lengte1,2 m
Gewicht10 kg
Statusalgemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF