Home

fazant

fazant

fazant, mannetje © Wereld Natuur Fonds

Deze kleurrijke hoenderachtige komt oorspronkelijk uit Azië, maar is in veel landen uitgezet voor de jacht. Ook in Nederland komt de fazant veel voor, vooral in duingebieden.

Het mannetje heeft een lange staart en een opvallende donker groene kop met een knalrode, naakte huid rond de ogen. Het vrouwtje heeft en onopvallende lichtbruine kleur en een veel kortere staart.

Wetensch. naamPhasianus colchicus
Engelse naamcommon pheasant; ringnecked pheasant
VerspreidingAzië, Europa, Noord-Amerika
Voedselzaden, vruchten, kleine diertjes
Lengte90 cm
Gewicht1 - 2 kg
Statusalgemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF