Home

rode wouw

rode wouw

© Wereld Natuur Fonds

De rode wouw is ongeveer zo groot als een buizerd. De staart van deze roofvogel is lang en diep gevorkt en onderaan elke vleugel zit een grote witte vlek, wat hem tijdens de vlucht onmiskenbaar maakt.

Het vrouwtje is een slag groter dan het mannetje. Rode wouwen gaan een paarband voor het leven aan. Ze bouwen meestal boven in een boom een nest van ongeveer een meter in doorsnede. De vogels zijn in de broedtijd erg gevoelig voor verstoring.

Wetensch. naamMilvus milvus
Engelse naamred kite
VerspreidingMidden- en Zuid-Europa, Noord-Afrika
Voedselaas, kleine zoogdieren, vogels, vissen
Lengte60 - 70 cm; spanwijdte 160 cm
Gewicht0,8 - 1,6 kg
Statuskwetsbaar

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF