Home

aasgier

aasgier

© Wereld Natuur Fonds

De aasgier is een van de kleinste gieren en wordt bij een karkas al snel weggejaagd door grotere gieren. Hij beperkt zich vaak tot de laatste restjes of gaat zelf op jacht naar insecten of eieren (met name van flamingo's). Ook zijn aasgieren vaak te vinden op vuilnishopen bij steden en dorpen.

Van de aasgieren is bekend dat ze werktuigen gebruiken. Ze breken bijvoorbeeld een struisvogelei open met een steen die ze met hun snavel hebben opgepakt.

Wetensch. naamNeophron percnopterus
Engelse naamEgyptian vulture
VerspreidingZuid-Europa, Afrika, Azië
Voedselaas, eieren
Lengte60 - 70 cm
Gewicht1,5 - 2 kg
Statusalgemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF