Home

Afrikaanse zeearend

Afrikaanse zeearend

© Wereld Natuur Fonds

Deze vrij kleine zeearend leeft in Afrika, ten zuiden van de Sahara. Hij komt zowel aan de kust als in het binnenland voor. Hij gooit regelmatig zijn kop naar achteren en laat dan een kenmerkend gekrijs horen.

Wetensch. naamHaliaeetus vocifer
Engelse naamAfrican fish eagle
VerspreidingAfrika
Voedselvis, vogels, zoogdieren
Lengte70 cm (snavel tot staartpunt), spanwijdte 165 cm
Gewicht2 - 3,5 kg
Statusalgemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF