Home

Magelhaengans

Magelhaengans

© Wereld Natuur Fonds

Het mannetje van deze Zuid-Amerikaanse ganzensoort is wit met grijs gestreept, het vrouwtje roodbruin met grijsbruin. Tijdens de balts maakt het mannetje een fluitend geluid, waarop het vrouwtje met lager gekakel antwoordt.

Omdat ze gras eten, worden Magelhaenganzen door schapenhouders als concurrent gezien en bejaagd. Gelukkig komt deze soort ook in erg dun bevolkte gebieden voor, waardoor hij niet in zijn voortbestaan wordt bedreigd.

Wetensch. naamChloephaga picta
Engelse naamMagellan Goose
Verspreidingzuidelijk Zuid-Amerika, Falkland-eilanden
Voedselgras
Lengte60 - 65 cm
Statusalgemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF