Home

fuut

fuut

© Martin Kramer

Anderhalve eeuw geleden was de fuut in Nederland en veel andere Europese landen een zeldzame vogel geworden. Dat kwam vooral door de jacht om zijn kopveren voor op modieuze hoedjes. Tegenwoordig is hij gelukkig weer algemeen en komt zelfs in stadsgrachten voor. In de winter hebben ze niet zo'n mooi verenkleed en verblijven ze vaak op zee.

Wetensch. naamPodiceps cristatus
Engelse naamgreat crested grebe
VerspreidingEuropa, Azië, Afrika, Australië
Voedselvis
Lengte46 - 51 cm
Gewicht0,6 - 1,5 kg
Statusalgemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF