Home

ijsduiker

ijsduiker

© Wereld Natuur Fonds

Hoewel de ijsduiker een zomerkleed met uitsluitend zwart en wit heeft, is het prachtig getekend. Ze broeden vooral in Noord-Amerika, maar ook op IJsland.

IJsduikers jagen meestal alleen of in paren waarbij ze tot grote diepte kunnen duiken. Ook als ze door een roofvogel belaagd worden, ontsnappen ze onder water om op grote afstand weer op te duiken. In Nederland is deze vogel zelden te zien.

Wetensch. naamGavia immer
Engelse naamgreat northern diver; common loon
VerspreidingNoorden van Europa, Noord-Amerika
Voedselvis
Lengte70 - 90 cm
Gewicht3 - 4,5 kg
Statusalgemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF