Home

roodkeelduiker

roodkeelduiker

roodkeelduiker, winterkleed © Wereld Natuur Fonds

Deze watervogels leven langs de zeekust maar broeden langs meren en moerassen bij noordelijke bossen. Ze danken hun naam aan de roodbruine keel die ze in zomerkleed hebben.

De balts van de roodkeelduiker is spectaculair. Ze zwaaien met hun snavels, spetteren, duiken en spurten zij aan zij door het water.

Wetensch. naamGavia stellata
Engelse naamred-throated diver
VerspreidingNoord-Amerika, Europa, Azië
Voedselvis
Lengte55 - 70 cm
Gewicht1 - 2,5 kg
Statusalgemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF