Home

keizerspinguďn

keizerspinguďn

© Wereld Natuur Fonds

De keizerspinguďn is de grootste pinguďn. Een slag groter nog dan de koningspinguďn, waar hij op lijkt (de vorm en kleur van de wangvlek verschilt duidelijk: bij de koningspinguďn is die helder oranje en gesloten).

Het broedgedrag van deze soort is uitzonderlijk. Vooral de plaats en tijd: op de zuidpool tijdens de winter. Het mannetje broedt het enige ei uit tussen zijn voeten en buikplooi. Keizerspinguďns kunnen erg goed zwemmen en duiken tot meer dan 500 meter diep.

Wetensch. naamAptenodytes forsteri
Engelse naamemperor penguin
Verspreidingzuidpool
Voedselvis, kreeftachtigen (vooral krill)
Lengtehoogte 110 cm
Gewichttot 37 kg
Statusplaatselijk algemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF