Home

hoornratelslang

hoornratelslang

© Wereld Natuur Fonds

De hoornratelslang wordt in het Engels sidewinder genoemd. Dit heeft te maken met de zijdelingse manier waarop hij zich voortbeweegt. Daarbij laat hij een kenmerkend spoor in het zand achter. Het is voornamelijk een nachtdier, overdag verbergt hij zich in een hol.

Wetensch. naamCrotalus cerastes
Engelse naamsidewinder
VerspreidingZuidwesten van de Verenigde Staten
Voedselknaagdieren, hagedissen
Lengte45 - 80 cm
Statusalgemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF