Home

adder

adder

© Wereld Natuur Fonds

De adder is herkenbaar aan de zwarte zigzag-lijn op zijn rug. Hij komt ook voor in Nederland en is vooral te vinden in het Oosten en Zuiden van het land. In Nederland (en andere noordelijke gebieden) is hij overdag actief, terwijl hij in de zuidelijke gebieden hoofdzakelijk 's nachts actief is. Als de temperatuur onder 8 graden Celsius daalt, houdt hij een winterslaap.

De adder is levendbarend. Zijn beet is giftig, maar voor mensen zelden dodelijk.

Wetensch. naamVipera berus
Engelse naamcommon adder
VerspreidingEuropa, Engeland tot Siberië
Voedselmuizen, spitsmuizen, hagedissen, kikkers
Lengte65 - 90 cm
Statusalgemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF