Home

driehoornkameleon

driehoornkameleon

© Wereld Natuur Fonds

Deze kameleon dankt zijn naam aan de drie opvallende hoorns op de kop van het mannetje. Deze gebruiken ze bij onderlinge territoriumgevechten. Om aan roofdieren te ontkomen vertrouwen ze vooral op hun camouflage. Als ze ontdekt worden kunnen ze hun lichaam opblazen en dreigend sissen.

Het vrouwtje heeft slechts één weinig ontwikkelde hoorn. Ze is eier-levendbarend en brengt jaarlijks twee worpen van elk maximaal 50 jongen ter wereld.

Andere namenOost-Afrikaanse driehoornkameleon
Wetensch. naamChamaeleo jacksoni
Engelse naamJackson's chameleon
VerspreidingOost-Afrika, ingevoerd op Hawaii
Voedselinsecten
Lengte20 - 30 cm
Statusplaatselijk algemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF