Home

lappenkameleon

lappenkameleon

© Wereld Natuur Fonds

De lappenkameleon heeft huidflappen aan de achterkant van zijn kop, die hij dreigend kan opzetten. Hij leeft normaal gesproken in bomen of struiken en komt alleen op de grond om naar een andere boom of struik te gaan.

Wetensch. naamChamaeleo dilepis
Engelse naamflapped Chaemeleon
Verspreidingzuidelijk Afrika
Voedselinsecten
Lengte25 - 35 cm
Gewicht40 - 60 gram
Statusalgemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF