Home

breedsnuitkaaiman

breedsnuitkaaiman

© 1998 Adam Britton

De breedsnuitkaaiman is een moerasbewoner uit Uruguay en de zuidoostkust van Brazilië. Hij is meestal donker gekleurd, met donkere vlekken op de kaken. De nesten van deze dieren bestaan uit heuvels van plantaardig materiaal. Ze leggen 20 tot 60 eieren per keer.

Wetensch. naamCaiman latirostris
Engelse naambroad-snouted caiman
VerspreidingUruguay en zuidelijke kust Brazilië
Voedselwaterslakken, vissen, vogels en kleine zoogdieren
Lengtetot 3,5 m
Statusalgemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF