Home

meervleermuis

meervleermuis

© Wereld Natuur Fonds

De meervleermuis lijkt veel op de watervleermuis. Hij is iets groter en komt meer specifiek in waterrijke gebieden voor. Een meervleermuis vliegt na zonsondergang tot zonsopkomst en jaagt boven open water. Overdag rusten ze in kolonies tot 400 dieren.

In Nederland verblijven ze in de zomer vooral op kerkzolders, tussen muren en onder dakpannen. De winter brengen ze in een diepe winterslaap door in groeven, grotten en kelders. Ze trekken soms meer dan 300 km om bij hun overwinteringsplaats te komen.

Wetensch. naamMyotis dasycneme
Engelse naampond bat
VerspreidingEuropa, Noord-Azië
Voedselmuggen, vliegjes, motten
Lengte6 - 7 cm, spanwijdte 20 - 30 cm
Gewicht14 - 23 gram
Statuskwetsbaar

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF