Home

Noordelijke fluithaas

Noordelijke fluithaas

© Wereld Natuur Fonds

Fluithazen zijn verwant aan hazen, maar lijken er niet erg op. Ze zijn een stuk kleiner, hebben kleine oren, korte poten en nauwelijks een staart. De noordelijke fluithaas leeft in Azië. Er zijn in totaal 29 soorten fluithazen. Ze danken hun naam aan het geluid dat ze maken om hun territorium te bevestigen.

Wetensch. naamOchotona hyperborea
Engelse naamNorthern pika; Siberian pika
VerspreidingNoord-Korea, Siberië, Japan
Voedselgras, kruiden
Lengte15 - 30 cm
Gewicht100 - 300 g
Statusalgemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF