Home

grijze reuzenkangoeroe

grijze reuzenkangoeroe

© Wereld Natuur Fonds

De grijze reuzenkangoeroe is bijna net zo groot als de rode reuzenkangoeroe. Zijn leefwijze is ook vergelijkbaar met die van de rode. Deze kangoeroes leven iets meer in open bos en vormen kleinere familiegroepen. Daarnaast zijn zowel de mannetjes als de vrouwtjes grijsbruin gekleurd en komt de grijze reuzenkangoeroe bijna uitsluitend in de oostelijke helft van Australië voor.

De Westelijke grijze kangoeroe (die verwarrend genoeg in het Zuiden van Australië voorkomt) is een andere soort (Macropus fuliginosus).

Wetensch. naamMacropus giganteus
Engelse naameastern grey kangaroo
VerspreidingOost-Australië; Tasmani
Voedselgras en bladeren
Lengte1 -1,4 m, staart 75 - 100 cm
Gewichttot 65 kg
Statusplaatselijk algemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF