Home

Bennettboomkangoeroe

Bennettboomkangoeroe

© Wereld Natuur Fonds

Boomkangoeroes leven in bossen en kunnen goed klimmen. Hun poten zijn vrij dik en bijna allemaal even lang. Ze 'hoppen' dan ook niet, zoals normale kangoeroes, maar lopen meer als apen door de bomen en op de grond. Er bestaan ongeveer tien soorten boomkangoeroes. Ze worden bijna allemaal bedreigd doordat hun leefgebied in rap tempo afneemt door het kappen van oerwoud, daarnaast worden ze ook wel bejaagd voor het vlees.

Wetensch. naamDendrolagus bennettianus
Engelse naamBennett's tree kangaroo
VerspreidingAustralië
Voedselbladeren en lianen
Lengte50 - 75 cm, staart 40 - 85 cm
Gewicht10 kg
Statusthans niet bedreigd

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF