Home

Bennettwallaby

Bennettwallaby

© Wereld Natuur Fonds

De Bennettwallaby is een kleine kangoeroe die vaak in dierentuinen wordt gehouden. Wallaby's houden zich meestal overdag schuil in de struiken om tegen de avond naar open gebieden te gaan om te grazen. Ze worden soms door boeren geschoten omdat die deze graseters als concurrent voor hun vee zien.

Andere namenBennett-wallaby; Bennettwallabie
Wetensch. naamWallabia rufogrisea
Engelse naamBennett's wallaby
VerspreidingAustralië, Tasmanië
Voedselgras, wortels van vetplanten en bladeren
Lengte80 cm, staart 70 cm
Gewicht10 - 25 kg
Statusalgemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF