Home

tammarwallaby

tammarwallaby

© Wereld Natuur Fonds

De tammarwallaby is een kleine kangoeroe (de kleinste wallaby) die in gebieden leeft met lage bomen en struiken. Hun belangrijkste vijanden, naast de mens, zijn de dingo en roofvogels.

Andere namenDerbywallaby; tammar
Wetensch. naamWallabia eugenii
Engelse naamtammar; tammar wallaby; Derby wallaby
VerspreidingZuid Australië
Voedselgras
Lengte59 - 68 cm
Gewicht9 kg
Statusalgemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF