Home

moeraswallaby

moeraswallaby

© Wereld Natuur Fonds

De moeraswallaby is een vrij kleine kangoeroe die bij voorkeur in de buurt van moerassen leeft. Deze buideldieren eten allerlei planten, waaronder planten die voor mensen giftig zijn. Ze hebben een zwarte snuit, handen en staart en lopen anders dan andere kangoeroes met de kop omlaag en de staart recht achteruit.

Andere namenzwarte wallaby
Wetensch. naamWallabia bicolor
Engelse naamswamp wallaby
VerspreidingAustralië
Voedselplanten
Lengte65 - 85 cm, staart 75 cm
Gewicht10 - 20 kg
Statusthans niet bedreigd

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF