Home

bergkangoeroe

bergkangoeroe

© Wereld Natuur Fonds

De bergkangoeroe zit wat grootte betreft een beetje tussen de grote kangoeroes en de kleine wallaby's in. Ze worden daarom ook wel wallaroes genoemd.

Ze komen in verschillende leefgebieden voor, maar vooral op plekken met rotspartijen. Overdag houden ze zich meestal schuil vanwege de hitte, om tegen de namiddag te gaan grazen en knabbelen. Bergkangoeroes leven doorgaans in hun eentje of met hun jongen.

Andere namenwallaroe
Wetensch. naamMacropus robustus
Engelse naamwallaroo
VerspreidingAustralië
Voedselgras en bladeren
Lengte80 - 140 cm, staart 60 - 90 cm
Gewicht15 - 50 kg
Statusalgemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF