Home

quokka

quokka

© Wereld Natuur Fonds

De quokka is een kleine kangoeroe. Hij is niet groter dan een haas en lijkt wel wat op een beverrat. Ze bewegen echter als kangoeroes en ze hebben uiteraard ook een buidel.

Quokka's leven voornamelijk in moerasgebieden. Op veel plekken op het vaste land zijn ze zeldzaam geworden, ondermeer doordat ze bejaagd worden door vossen die in Australië zijn ingevoerd. Op twee eilanden voor de Zuidwest-kust komen ze nog wel volop voor en vormen de weinig schuwe mini-kangoeroes een attractie voor de toeristen die de eilanden bezoeken.

Wetensch. naamSetonix brachyurus
Engelse naamquokka
VerspreidingZuidwest-Australië
Voedselgras en kruiden
Lengte40 - 55 cm, staart 30 cm
Gewicht1,5 - 5 kg
Statuskwetsbaar

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF