Home

kortneusbuideldas

kortneusbuideldas

© Wereld Natuur Fonds

De kortneusbuideldas heeft een iets kortere neus dan de andere soorten buideldassen. Ze eten bij voorkeur wormen en insectenlarven en hebben de eigenaardige gewoonte om hun voedsel eerst te verpletteren met de voorpoten voordat ze het opeten.

Wetensch. naamIsoodon obselus
Engelse naamSouthern short-nosed bandicoot; Southern brown bandicoot
VerspreidingAustralië, Tasmanië
Voedselfruit, zaden, wormen, insecten
Gewicht1 - 1,5 kg
Statusalgemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF