Home

grote suikereekhoorn

grote suikereekhoorn

© Wereld Natuur Fonds

De grote suikereekhoorn is een vliegend buideldier. Tussen de ellebogen en voeten hebben ze een behaarde huidplooi die ze uit kunnen strekken tot een behoorlijke lap. Met hun uitgespreide vlieghuid kunnen ze glijvluchten maken van boom tot boom over een afstand van meer dan 100 meter. Hun ogen en oren helpen om de vlucht ook in het donker perfect uit te voeren.

De grote suikereekhoorn is een nachtdier dat in bomen leeft en bij voorkeur jonge blaadjes van eucalyptusbomen eet.

Wetensch. naamPetauroides volans
Engelse naamgreater glider; yellow-bellied glider
VerspreidingOost-Australië
Voedselbladeren, bloemen, vruchten, knoppen, insecten, nectar
Lengte40 cm, staart 50 cm
Gewicht1 - 1,5 kg
Statusthans niet bedreigd

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF