Home

buideleikelmuis

buideleikelmuis

© Wereld Natuur Fonds

De buideleikelmuis is nauw verwant aan de kleinste dwergbuidelrat. Hij heeft eveneens grote oren, een spitse snuit en een onbehaarde grijpstaart en is overwegend 's nachts actief.

Wetensch. naamCercartetus nanus
Engelse naamEastern pygmy possum
VerspreidingOost-Australië
Voedselinsecten, kleine hagedissen, nectar
Lengte8 - 10 cm, staart 10 cm
Gewicht25 gram
Statusalgemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF