Home

bosduivel

bosduivel

© Wereld Natuur Fonds

De bosduivel is een van de vier of vijf soorten slingerapen die allen in een eigen gebied in Zuid-Amerika thuishoren. Ze verblijven bijna uitsluitend in het tropisch regenwoud en zoeken hun gevarieerde plantenkost in het hoogste en middelste deel van de bomen.

Bij het klimmen slaan ze vaak hun lange grijpstaart om een tak en bewegen hand over hand over de takken. Aan hun handen hebben ze geen duimen, het is meer een haak die ze snel om takken kunnen slaan.

Andere namenkwatta; zwarte slingeraap
Wetensch. naamAteles paniscus
Engelse naamblack spider monkey
VerspreidingZuid-Amerika: in het hart van het Amazonegebied, van Bolivia tot in Guyana
Voedselvruchten, noten, bladeren en bloesem
Lengte40 - 60 cm, staart 60 - 90 cm
Gewicht9 kg
Statusalgemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF