Home

witschouder kapucijnaap

witschouder kapucijnaap

© Wereld Natuur Fonds

De witschouder kapucijnaap heeft behalve witte beharing rond zijn gezicht ook witte schouders.

Kapucijnapen hebben een zeer gevarieerd dieet. Ze eten bijna alles wat ze te pakken kunnen krijgen. Voor het openen van noten en andere zaken gebruiken ze soms werktuigen.

Wetensch. naamCebus capucinus
Engelse naamwhite throated capuchin
VerspreidingMidden- en Zuid-Amerika: van Noord Colombia tot en met Honduras
Voedselfruit, insecten, kleine vogels, noten, bessen, zaden, bloemen, eieren, oesters, krabben
Lengte33 - 50 cm, staart 35 - 50 cm
Gewicht1 - 3 kg
Statusalgemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF