Home

rode brulaap

rode brulaap

© Wereld Natuur Fonds

De rode brulaap is de grootste van de negen brulapensoorten. Ze danken hun naam aan de roodbruine vacht, die soms ook donkerbruine delen bevat. Ze leven vergelijkbaar met de zwarte brulaap in groepen van ongeveer 10 stuks en kunnen ook een enorme keel opzetten. Ze worden in Zuid-Amerika gevangen voor hun vlees.

Wetensch. naamAlouatta seniculus
Engelse naamred howler monkey
VerspreidingNoordelijke helft van Zuid-Amerika
Voedselvooral bladeren, maar ook fruit, knollen en bloemen
Lengte50 - 65 cm, staart 60 cm
Gewicht7 - 9 kg
Statusthans niet bedreigd

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF