Home

bruine brulaap

bruine brulaap

© Wereld Natuur Fonds

De bruine brulaap kan net als de andere brulapen een enorme keel opzetten. Op de foto is de 'klankkast' onder aan de keel van deze aap te zien. Zijn vachtkleur varieert van zwart tot bruin of roodbruin. Deze soort komt voor in de zeer bedreigde wouden van de Oostkust van Brazilië.

Wetensch. naamAlouatta fusca
Engelse naambrown howler monkey
VerspreidingZuid-Amerika: oostkust Brazilië
Voedselvooral bladeren, maar ook fruit, knollen en bloemen
Lengte45 - 60 cm, staart 50 - 65 cm
Gewicht4 - 7 kg
Statuskwetsbaar

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF