Home

mantelbrulaap

mantelbrulaap

© Wereld Natuur Fonds

De mantelbrulaap lijkt veel op de zwarte brulaap. Op zijn rug heeft hij wat roodbruin haar, wat op een mantel lijkt. Net als de andere brulapen kan hij een behoorlijke keel opzetten en heeft hij een grijpstaart.

Wetensch. naamAlouatta palliata
Engelse naammantled howler onkey
VerspreidingZuid-Mexico tot noordwestelijk Zuid-Amerika
Voedselbladeren, ook fruit, knollen, bloemen en vruchten
Lengte36 - 60 cm, staart 60 cm
Gewicht6 - 7 kg (mannetje), vrouwtje 4 - 5 kg
Statusalgemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF