Home

chimpansee

chimpansee

© WWF-Canon / Martin Harvey

De chimpansee is de bekendste mensaap. Hij is bijna net zo groot als de mens, maar een stuk lichter, behaarder en iets minder intelligent. Chimpansees zijn wel sterker en kunnen veel beter klimmen. Toch blijft een chimpansee bij voorkeur op de grond. Chimpansees leven in groepen in het oerwoud waar ze fruit, insecten of zaden verzamelen en af en toe een jachtpartij houden. Door het verdwijnen van hun leefgebied en jacht om hun vlees neemt de verspreiding van de chimpansee sterk af. Het Wereld Natuur Fonds heeft onder andere een speciaal 'bush-meat'-programma om stroperij op mensapen zoals de chimpansee tegen te gaan.

Zie ook :
http://www.wnf.nl/mensapen
http://www.wnf.nl/bibliotheek/spreekbeurten/mensaap.pdf

Andere namenchimp
Wetensch. naamPan troglodytes
Engelse naamchimpanzee; chimp
VerspreidingWest- en Midden-Afrika
Voedselvooral vruchten, maar ook wel zaden, wortels en vlees
Lengtetot 1,5 m (staand, zowel mannetje als vrouwtje)
Gewichtmannetje ca. 40 kg, vrouwtje 30 kg
Statusbedreigd

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF