Home

groene meerkat

groene meerkat

© Wereld Natuur Fonds

Een meerkat is een lenige apensoort die meestal in de bossen leeft. De vachtkleur van de groene meerkat is overwegend grijs met groene tot gele delen. Het mannetje heeft een duidelijk te herkennen blauwe balzak tussen zijn achterpoten.

Ze leven in groepen van 20 of meer dieren. Meestal zijn ze te vinden in de buurt van water. Ze brengen veel van hun tijd op de grond door.

Wetensch. naamCercopithecus aethiops
Engelse naamvervet monkey; green monkey
Verspreidingbijna geheel Afrika, behalve woestijnen
Voedselfruit, bloemen, bladeren en zaden
Lengtekop-romp 45 - 65 cm, staart 50 - 70 cm
Gewicht5 kg (mannetje), vrouwtje 4 kg
Statusalgemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF