Home

dianameerkat

dianameerkat

© Wereld Natuur Fonds

Deze meerkat is een slanke aap met een zeer lange staart en vaak een baardje die in de boomkruinen leeft. Ze eten vooral vruchten en leven in middelgrote groepen met één volwassen mannetje.

Doordat steeds meer oerwoud in West-Afrika verloren gaat, neemt ook het aantal Dianameerkatten sterk af.

Wetensch. naamCercopithecus diana
Engelse naamDiana monkey; Diana guenon
VerspreidingWestelijk Afrika, van Sierra Leone tot Ghana
Voedselvruchten, bloemen, bladeren, insecten
Lengtekop-romp 40 - 55 cm, staart 50 - 75 cm
Gewicht4 - 7 kg
Statusbedreigd

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF