Home

Brazzameerkat

Brazzameerkat

© Wereld Natuur Fonds

Meerkatten is een verzamelnaam voor een aantal acrobatische apensoorten. De Brazzameerkat is een robuuste meerkat die teruggetrokken in de regenwouden van midden Afrika leeft. Het mannetje heeft een opvallende blauwwitte snor en baard. Het is de enige meerkat die een vaste paarband aangaat.

Andere namenDe Brazza's meerkat
Wetensch. naamCercopithecus neglectus
Engelse naamDe Brazza's monkey; neglectus monkey
VerspreidingOost- en Midden-Afrika: Kameroen, Ethiopië, Kenia, Angola
Voedselvooral vruchten en zaden
Lengtekop - romp 50 - 60 cm, staart 60 - 80 cm
Gewicht4 - 7 kg
Statusthans niet bedreigd

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF