Home

baardaap

baardaap

© Wereld Natuur Fonds

De baardaap is een zwart gekleurde aap met een opvallende grijze kraag rond zijn gezicht en een kwast aan zijn staart. Deze aap wordt ook wel wanderoe genoemd. Die naam is nogal verwarrend, omdat er een gelijknamige andere apensoort (een slankaap) bestaat die op Sri Lanka voorkomt.

Baardapen leven in dichte bergbossen in Zuidwest-India. Het is een ernstig bedreigde diersoort.

Andere namenwanderoe
Wetensch. naamMacaca silenus
Engelse naamlion-tailed macaque
VerspreidingZuid-India
Voedselvooral fruit
Lengte45 - 60 cm, staart 25 - 40 cm
Gewicht7 kg (mannetje)
Statusbedreigd

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF