Home

Japanse makaak

Japanse makaak

© Wereld Natuur Fonds

Makaken zijn vrij zwaargebouwde op de grond levende apen. De Japanse makaak heeft een dikke vacht om hem te beschermen tegen de kou. In het gebied waar ze leven varieert de temperatuur van -15 tot 23 graden Celcius. De apen die in de buurt leven van warme bronnen, brengen daar 's winters vaak uren in door.

Ze leven doorgaans in groepen van 20 tot 30 exemplaren, maar er zijn ook groepen gesignaleerd van 100 stuks.

Wetensch. naamMacaca fuscata
Engelse naamJapanese macaque; snow monkey
VerspreidingJapan
Voedselfruit, zaden, jonge bladeren, bloemen, insecten en boomschors
Lengtekop-romp 40 - 60 cm, staart 20 - 30 cm
Gewicht10 - 20 kg
Statusgeen data beschikbaar

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF