Home

mantelbaviaan

mantelbaviaan

© Wereld Natuur Fonds

Bavianensoort waarvan de volwassen mannetjes een opvallende zilvergrijze 'mantel' hebben op de schouders en een rode, onbehaarde huid op gezicht en billen. Hun imposante verschijning helpt ze om een belangrijke positie in de goep te verkrijgen.

Mantelbavianen leven in groepen van 10 tot 100 dieren, waarbij bijna elke volwassen man een eigen harem heeft van 1 tot circa 6 vrouwtjes.

Wetensch. naamPapio hamadryas
Engelse naamhamadryas baboon
VerspreidingEthiopië, Somalië, Arabië
Voedselplanten, fruit, insecten, kleine zoogdieren
Lengtekop-romp 75 cm, staart 60 cm
Gewicht18 kg (mannetje), vrouwtje 10 kg
Statusthans niet bedreigd

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF