Home

groene baviaan

groene baviaan

© Wereld Natuur Fonds

De groene of Anubis baviaan is een van de grootste en meest voorkomende bavianen. Ze leven in groepen van 20 tot 50 (soms 100) dieren en zijn als groep een geduchte tegenstander. De hoektanden van de volwassen mannetjes zijn groter dan die van de meeste roofdieren.

Andere namenanubis baviaan
Wetensch. naamPapio anubis
Engelse naamolive baboon
VerspreidingNoordelijk Tanzania, Centraal en westelijk Kenia en Oeganda
Voedselfruit, bladeren, gras, insecten, hagedissen, soms jonge antilopes
Lengtekop-romp 60 - 85 cm, staart 60 cm
Gewichttot 37 kg (mannetje), vrouwtjes tot 20 kg
Statusthans niet bedreigd

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF