Home

beerbaviaan

beerbaviaan

jonge beerbaviaan © Wereld Natuur Fonds

De vachtkleur van beerbavianen varieert van geelgrijs tot zwart. Ze leven in groepen die uit honderden dieren kunnen bestaan. 's Nachts zitten ze dicht bij elkaar in boomkruinen of tussen de rotsen om veilig te slapen.

Beerbavianen komen in zeer verschillende leefomgevingen voor. Men heeft ze in het wild stokjes zien gebruiken als werktuig.

Wetensch. naamPapio ursinus
Engelse naamchacma
VerspreidingAfrika ten zuiden van de Sahara
Voedselwortels, zaden, bladeren, fruit en soms jonge antilopes
Lengte60 - 80 cm, staart 50 - 85 cm
Gewicht30 kg (mannetje), vrouwtje 15 kg
Statusthans niet bedreigd

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF