Home

dril

dril

© Wereld Natuur Fonds

De dril is verwant met de bavianen en vooral met de mandril, die deels in hetzelfde gebied leeft. Dril-mannen zijn gemakkelijk van mandrillen te onderscheiden doordat hun gezicht niet fel gekleurd is maar overwegend zwart.

De dril is een zeer zeldzame soort die met uitsterven bedreigd wordt. Ze leven in groepen van 14 tot 200 exemplaren. Per 20 vrouwtjes is er één mannetje.

Wetensch. naamMandrillus leucopaeus; Papio leucopaeus
Engelse naamdrill
Verspreidingregenwoud Kameroen, Nigeria, eiland Bioko
Voedselvruchten, zaden, wortels, insecten
Lengtekop - romp 70 cm, staart 5 - 12 cm
Gewicht15 - 20 kg (mannetje), vrouwtje: 10 - 15 kg
Statusbedreigd

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF