Home

potto

potto

© Wereld Natuur Fonds

Deze halfaap lijkt veel op de galago. Het is eveneens een nachtdier met grote ogen die in de bossen van Afrika leeft. Ze staan bekend om de voorzichtige manier waarop ze bewegen. Als ze willen kunnen ze zich wel sneller voortbewegen, maar dan moet daar echt een reden voor zijn. De potto heeft een dikke donkerbruine vacht.

Wetensch. naamPerodicticus potto
Engelse naampotto
VerspreidingWest- en Midden-Afrika
Voedselvruchten, bladeren, plantensap
Lengte35 - 40 cm, staart 4 - 15 cm
Gewicht1 - 1,5 kg

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF